Wonen

Ook de beste inboedelverzekering voldoet niet als bij schade blijkt dat u voor een te laag bedrag verzekerd bent. Maak daarom gebruik van de inboedelwaardemeter of, voor woonhuizen, de herbouwwaardemeter. Hiermee voorkomt u bijna altijd onderverzekering.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen als het om inboedel- en/of opstalverzekering gaat: neem vrijblijvend contact met ons op of vraag online een offerte aan.

Dé drie tips voor het afsluiten van de beste inboedelverzekering

  • Schat de waarde van uw spullen reëel in om onderverzekering te voorkomen. En bedenk daarbij: ons advies is gratis, dus maak er gebruik van.
  • Pas de inboedelverzekering aan als u nieuwe spullen aanschaft of als u spullen krijgt of erft.
  • Ook bij een verbouwing dient u de inboedelverzekering in het oog te houden. Vaak worden er dan ook nieuwe meubels gekocht. Stem uw inboedelverzekering hier op af.

 

Wanneer kunt u aanspraak maken op uw inboedelverzekering?
Met een voldoende dekkende inboedelverzekering krijgt u alle schade in uw huis vergoed. Tenminste, als deze door een verzekerd onheil is veroorzaakt. Denk hierbij aan brand, diefstal, wateroverlast en blikseminslag e.d.

Heeft u een koophuis? Dan heeft u tevens een opstalverzekering nodig
Iedere huizenbezitter dient naast een inboedelverzekering een zogenoemde opstalverzekering af te sluiten. Meestal doet u dit al op het moment dat u de hypotheek afsluit. Met de opstalverzekering is uw huis verzekerd tegen kosten voor het herstellen van uw huis bij schade door brand, inbraak of neerslag e.d.